Kremalı Brüksel Lahanası
Brüksel Lahanasını hiç sevmem bu yemeği sırf eşim için yaptım ve tadına bakim derken
bir de baktım ki çok ta lezzetli bir yemek olmuş. İşte çok basit ve lezzetli tarif ;
Malzemeler
-Yarım Kilo Brüksel Lahanası
-1 Çorba Kaşığı Tereyağ
-Yarım Bardak Süt
-Çeyrek Bardak Su
-Çeyrek Bardak Krema
-Yarım Tatlı Kaşığı Tuz
-1 Çay Kaşığı Karabiber
-1 Limon Suyu
Yapılışı:
Önce lahanaları iyice yıkayın sonra lekeli ,sararmış yapraklarını koparın ve kökünü de biraz kesin.
Ardından tüm lahanaları ortadan ikiye kesinKapaklı geniş bir tavada tereyağını eritin ve lahanaları koyup orta ateşte 2-3 dakika kesik tarafları kahverengi olana kadar kavurun.
Ardından ocağı kısıp limon hariç tüm malzemeleri ekleyin ve 15 dakika kapağını kapatıp pişirin.
Pişen Lahanaları delikli bir kaşık yardımıyla servis tabağına alın ve tavada kalan sosa limonu ekleyip 2-3 dakika pişirin. Pişirdiğiniz sosu lahanaların üzerinde gezdirin vee..afiyetler olsun.. :)
Yorumlar