Singapur


Tekrar tekrar gitmek istediğim bir şehir,bir ülke Singapur. Bir gün belki sizlerde gidersiniz diyerek bu şehirle ilgili edindiğim bilgileri paylaşmak istedim..



 Ülkeye girişte vizeye ihtiyacınız yok, 6 ay geçerliliği olan bir pasaportla gelip 30 günlük vize alabiliyorsunuz. Sizlere tavsiyem, Singapur'a en az bir hafta süre ayırın. Singapur çok ufak bir yer olmasına rağmen, hayatı dolu dolu yaşayan bir ülke, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor insan.
 Hava alanından ülkeye girerken sıkı bir aramadan geçiyorsunuz. Uçaktada ülkeye uyuşturucu madde sokmanın cezası idamdır diye adamlar sizi defalarca uyarıyor. Bir gram bile olsa sonunuz idammış… Ayrıca sokakta sakız çignemek yasak. Zira sakızı yere atabilirsiniz diye. Bunun yanında sigara içmek, yola çöp atmak,yaprak kopartmak aynı şekilde suç.

1-Singapur Nehri: Nehrin bir tarafına Clark quay diğer tarafına Boat quay diyorlar.  Boat Quey: Boat quey boyunca iki katlı rengarenk eski evler arkalarındaki gri gökdelenlerle hoş bir tezat teşkil ediyorlar. Buraya hem gece hem gündüz gelin.


2- Singapurun her yeri alışveriş merkezi dolu. İstanbuldaki bağdat caddesine benzeyen Orchard Yolunda(Orkide Caddesi) bir çok alışveriş merkezi yer altı tünelleri ile de bir birlerine bağlanmış olduğu için sonu olmayan bir alışveriş cenneti diyebilirim. Bir de Sentoza adasında dev bir alışveriş merkezi daha bulunuyor. Burada çok fazla vakit kayıp etmeyip adayı gezmenizi öneririm.

3- Sentosa Island (Sentosa Adası)Singapur'a köprü ve teleferikle bağlı turistik bir ada. Bu adayı gezmek için tam 1 gün ayırmalısınız. Burada ilk olarak dönen kuleye binip Singapur Adası'na kuş bakışı bakabilmeniz mümkün.
 Adada tur satın almanızı tavsiye ederim daha ucuza geliyor. Adaya ulaştıktan sonra masrafınız bitmiyor. Adada her şey parayla. Adada bir aktiviteden diğerine yürümek yerine otobüsleri kullanabilirsiniz.Adada yapılan aktivitelerde bazıları:

1-     Üç boyutlu sinema
2-      Underwater world (Su altı akvaryumu)
3-      Pembe yunus gösterisi
4-     Orkide bahçesi
5-     Havuzda Ses ve ışık gösterisi-Hava karardıktan sonra yapılıyor. Fışkıran sular müziğin ritmine ayak uyduruyor.Muhteşem bir gösteriydi.
6-     Merlion Heykeli: Dev Merlion heykeli ile bir resim çektirin. ( Sinagur Çincede Aslan şehir demek)

Adada daha pek çok aktivite var ancak hepsini gezme şansımız olmadı. Zamanınızı doğru kullanabilirseniz daha çok yer gezebilirsiniz...   

4-Clarke Quey, özellikle gece eğlenmek için en favori yerlerden biri. Nehir kenarına kurulmuş küçük bir Bağdat caddesi versiyonunu hayal edin. Hayal gücünüzü zorlayacak biliyorum ama üstünün dev şemsiyelerle yarı kapalı olduğunu ve minik sokakları dev fanlarla soğuttuklarını düşünün, insanlar terlemesin diye... Nehir kenarına kurulmuş restoranlar ve barlar.. Benim favorim görsel olarak hastane şeklinde  dekore edilmiş bir restoran. Barının üstündeki lamda ameliyatlarda kullanılandan. Sandalye olarak tekerlekli sandalye kullanıyorlar ve masaların arasına hastanelerde kullanılan paravanlardan yerleştirmişler.



5-  Night Safari (Gece safarisi)Saat akşam 8'de başlayan bu organizasyonda traktörün arkasına bağlanmış açık vagonlarda vahşi hayvanların arasından geçiyorsunuz. Gündüz safarisinden tek farkı biraz daha gizemli ama pek bir şey göremiyorsunuz. Gezi sonrasında yağmur ormanları yerlilerinin dans gösterisi var. Bu safari programının tam anlamıyla turistik ve gereksiz olduğunu söyleyebilirim.

6- Esplanade: Bana kirpiyi hatırlatan bir bina. İçinde pek çok sanat aktivitesi yapılıyormuş. İlginç bir mimarisi var.Sizin anlayacağınız Avusturalyanın opera binası.  


7- Marina Bay Sands Oteli:  Biz gittiğimizde henüz açılmamıştı.


Bu anlattıklarımı okudu iseniz ; sizce de ufacık bir ada için yapılabilecek şeylerin sayısı çok fazla değil mi?


Yorumlar

Popüler Yayınlar