Kötü Yol



Ohan Kemal'in Eseri Kötü Yol kitabından esinlenerek Kanal D'de yayanlanan diziyi hiç izlediniz mi?. Yes ben izliyorum ve iyi güzel bir dizi de  Orhan Kemalin kitabı ile isim benzerlikleri dışında pekte bir alakası yok.

Kitapta..

Anne ve Abisi ile yaşayan Nuran isimli genç kızın en büyük hayali artist olmaktır. Abisi çalışmak ve para biriktirebilmek amaçlı bir süreliğine evden ayrılmak durumunda kalır. Bunu fırsat bilen en yakın arkadaşı Reşat Nuran'ı ünlü etmeye yardım edeceğini söyleyerek kandırıp onunla birlikte olur. Reşat aynı zaman da köydeki bir çok kız ve hatta yanında çalıştığı patronunun karısı ile de birliktedir.
Patronunun karısı kocasından Reşat'ın yardımı ile kurtulmak istediğini söyleyince Reşat hem  kadının paralarını alır hem de durumu patronuna anlatır ve  İstanbul'a kaçmaya karar verir. Bu durumu öğrenen Nuran ünlü olma hayalleri ile Reşat'ın peşinden gider ve gerçekten kötü yola düşer. Hiç bir şekilde ünlü olamayan Nuran'ı bu durumdan onu çok seven akıllı ve çalışkan ağabeyinin nasıl kurtardığı anlatılmakta. Bu arada Reşat'ın patronu karısını boşar ve kadın İstanbul'a beş parasız olarak gider. Kötü yola düşen kadın günün birinde Reşat ile karşılaşır ve onu öldürür..

Dizide ..

  Annesi, kız kardeşi ve Abisi ile yaşayan Nuran'ı tembel ve kötü abisi ağa ile para karşılığı evlendirmek ister. Nuran ise aşık olduğu Reşat ile evlenme hayalleri kurmaktadır. Ancak Reşat'ın onu aldattığını (kitap ile tek uyuşan nokta) öğrenince ve tek başına İstanbul'a kaçar.Trende Reşat ile karşılaşan Nuran İstanbul da hiç kimseyi tanımadığı için bir süreliğine onunla kalmaya karar verir bu arada köy yerinde tanıştığı ve filmin de oynamasını teklif ettiği rejisörü arar. Bulunca da rejisör ile film çekmeye başlarlar yani Nuran hiç bir zaman kötü yola düşmez ve çok çok ünlü olacak...(henüz olmadı).
 Nuran'ın abisi ve ailesi İstanbul'a ağadan kaçmak için gelir ve Nuran'ın Reşat ile de evlenmediği öğrenen abisi Nuran'ı bıçaklar.
Reşat'ın eski patronu kalp krizinden ölünce tüm para karısına kalır ve İstanbul'a gelen kadın Reşat'ı bulur.Reşat kadını bir şekilde kandırıp tüm servetini alıp daha da zengin olma yolunda ilerler..

Yani sözün özü kitap ne anlatıyor.. dizide neler oluyor...birde Orhan Kemalin eserinden demiyorlar mı Pes vallahi Pes.. :) :) :)





 

Yorumlar

Popüler Yayınlar