Karidesler Güveçte
Nefis karides
güveç yemek için mutlaka balıkçıya gitmenize gerek yok.
Ben evde yapıyorum afiyetle de yiyoruz..
İşte Malzemeler..
-6 Adet Jumbo
Karides veya 15-20 Adet Karides (İyice Yıkayın)
-1 Diş Sarımsak
(Parçalamayın!)
-1 Adet Doğranmış
Soğan (Ben Feast'ın doğranmış soğanını kullanıyorum)
-2 Adet Domates
Bir tanesi rende diğeri de küp küp
-1 Adet Doğranmış
Yeşil Biber (ister sivri ister Çarliston )
-1 Adet Doğranmış
Kapya Kırmızı Biber
-4-5 Adet
Doğranmış Mantar
-1 Yemek Kaşığı
Salça
-1 Yemek Kaşığı
Tereyağ
-Tarım Tatlı
Kaşığı Tuz
-1 Çay Kaşığı Pul
Biber
-1 Çay Kaşığı
Karabiber
-Yarım Bardak Su
-1 Çay Bardağı
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Kiremit güveç
içerisine kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri koyun ve salçayı yarım bardak su
ile karıştırıp üzerine dökün.Güvecin üzerini alüminyum folyo ile
kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Sonrasında
üzerindeki folyoyu çıkarın, kaşar rendesini üzerine serpiştirin ve 15 dakika
daha pişirin..vee servise hazır afiyetler olsun..
Yorumlar