Karidesler Güveçte


Nefis karides güveç yemek için mutlaka balıkçıya gitmenize gerek yok. 
Ben evde yapıyorum afiyetle de yiyoruz..

İşte Malzemeler..
-6 Adet Jumbo Karides veya 15-20 Adet Karides (İyice Yıkayın)
-1 Diş Sarımsak (Parçalamayın!)
-1 Adet Doğranmış Soğan (Ben Feast'ın doğranmış soğanını kullanıyorum)
-2 Adet Domates Bir tanesi rende diğeri de küp küp
-1 Adet Doğranmış Yeşil Biber (ister sivri ister Çarliston )
-1 Adet Doğranmış Kapya Kırmızı Biber
-4-5 Adet Doğranmış Mantar
-1 Yemek Kaşığı Salça
-1 Yemek Kaşığı Tereyağ
-Tarım Tatlı Kaşığı Tuz
-1 Çay Kaşığı Pul Biber
-1 Çay Kaşığı Karabiber
-Yarım Bardak Su
-1 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri

Kiremit güveç içerisine kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri koyun ve salçayı yarım bardak su ile karıştırıp üzerine dökün.Güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Sonrasında üzerindeki folyoyu çıkarın, kaşar rendesini üzerine serpiştirin ve 15 dakika daha pişirin..vee servise hazır afiyetler olsun..

Yorumlar

Popüler Yayınlar