Madrid


Çok Güzeldi Çoook...

Madrid'e gidip görmeden, gezmeden,tatmadan dönmeyin dediğim yerler, mekanlar,yemekler... ...

1-Palacio Real

Muhteşem bir kraliyet sarayı. Sarayın dış görüntüsü iç dekorasyonuna göre o kadar sade kalıyor ki içeri girdiğinizde şaşırmamak elde değil. 


2-Plaza Mayor

Bir çok binanın ortasında bulunan dev bir avlu. Avlunun tam ortasında da Kral Philip' in at üzerindeki heykeli var. Biz gittiğimizde tadilat olduğu için heykeli göremedik. Peki neler mi gördük; kılıktan kılığa girmiş heykel insanlar, karikatüristler, deterjan ve sudan dev balon yapanlar , ressamlar, çalgıcılar vs vs.. Plazo Mayor için her türden yetenekli insanın bir araya geldiği  bir gösteri alanı diyebilirim ve bu renkli sahneleri izleyebileceğiniz bir çok cafe+ restoran bulunmakta..





3-Puerto del Sol

Şehrin gözde buluşma noktalarından biri.Aynı Taksim Meydanı mantığında... 



4-Retiro Park 

Yem yeşil bir park burası ve parkta bir çok heykel ,anıt ,çeşme bulunuyor. Parkın en güzel yanı ise kayık ile romantik bir tur yapabileceğiniz havuzunun olması.



Estacion de Atocha

İçerisinde botanik bahçesi bulunan tren istasyonu. Türünün tek örneği denilebilir..


Estadio Santiago Bernabeu
Madrid stadyumu 
Stadyuma karşı yemek yiyebileceğiniz çok şık bir restoranı bulunmakta. Burada Barcelona & Madrid maçını izlemek süper olmaz mı ya...



Puerta de Europa İkiz Kuleleri

Madrid'in modern kısmı olan Paseo de la Castellana bölgesinde bulunan ikiz kuleler. Pariste'ki La Defense çok benzettim bu bölgeyi.


Catedral de la Almudena


Cenro de Arte Reina Sofia





Boğa Güreşleri Plaza de Toros de Las Ventas
Arena...
Ancak sezonu olmadığı için kapıdan dönmüştük.(Sezon mayıs-kasım arası imiş..) 




Mercado de San Miguel

Hayatımda gittiğim en lüks ve zengin pazar diyebilirim. İçeride bir yandan şampanya içip bir yandan alışveriş yapan,  takılan ,yemek yiyen, kahve içen kitap okuyan var..anlayacağınız çok çok farklı bir ortam ve mutlaka görülmesi gereken bir yer.






Madrid sokaklarından kareler..






Madrid de Gece

İspanyollar geceye saat 22.00 den sonra başlıyor. Yani yemeğe bu saatte gidiyorlar bara değil. :) Bir çok restoran saat 21.00 de anca açıyor bile diyebilirim. Gittiğimiz restoranlarda saat 24.00 de yemeğe gelen bir çok müşteri görmüşlüğümüz de var.


El Cafe de La Opera
Opera binasının hemen yakınında ki Opera otelinin lokantası. En güzel ve farklı yanı siz yemek yerken bir anda size servis eden garsonlar şarkı söylemeye ve dans etmeye başlıyor. Hatta mutfaktan çıkan ahçı mükemmel bir arya söylüyor :) 




Yorumlar

Popüler Yayınlar